12 kuukautta 12 lupausta -Tammikuu

Hellou!

Uuden vuoden lupaukset ovat varmasti monille tuttuja. Täytyy myöntää, että harvemmin on itse tullut tehtyä, tai sitten ne on ollut jotain super pieniä. Olen innostunut enemmän tälle vuodelle keskittymään tärkeisiin asioihin ja pohdin miten monta asiaa saisi kerralla saatua elämäntavaksi otettua, kunnes keksin ehkä jopa täydellisen ratkaisun.

Haluan jakaa uuden vuoden lupaukset/tavoitteet jokaiselle 12 kuukaudelle, jolloin joka kuukausi olisi eri asioita joihin keskittyä. Asia johon on yhden kuukauden selkeästi keskittynyt, voisi tästä helpommin muodostua elämäntapa, kun siihen on kuukauden kiinnittänyt erityisesti huomiota. Kuulostaako yhtään selkeältä ja simppeliltä?

Tähän toimintatapaan en ole koskaan vielä törmännyt, joten en tiedä onko tämä vaan toiveajattelua, mutta parempi se on koittaa. Myöskin pitkin vuotta on inspiroivampaa keksiä asioita mitkä tuntuu sillä hetkellä asioilta joihin olisi erityisen hyvä alkaa parantaa, tai kehittyä. Mitä ikinä sen kuukauden aihe olisikaan.

Tammikuullla on selkeä aihe ja se on asioiden tärkeysjärjestykseen laittaminen. Vuorotyötä tekevällä on vaikea saada tietynlaista rytmiä arkeen ja viikot menee pallotellessa eri rytmien kanssa. Joten nyt on aika keskittyä löytämään jonkinlaista balanssia arkeen ja alkaa keskittyä asioihi joista tykkään. Myöskin tähän kuuluu oma hyvinvointi, rahan käyttö ja ihmissuhteet. Kuten edellisssä postauksessa mainitsinkin, huomasin alkavani menemään burn outtiin työstressin takia. Siksi tammikuussa keskitytään vahvasti niihin asoihin joilla todella on merkitystä ja löytäämään erilaisten työviikojen keskelle jonkinlaista arjen kultaista keskiviivaa.

Tässä kuussa vietän myöskin ystäväni kanssa no spending january. Joka sopii hyvin asioiden tärkeysjärjestykseen laittamisen kanssa, että miettii raha-asioita välillä paljon tiukemmin. Tämän siis erityisesti kohdistan kosmetiikka ostoksiin, koska vaatteita ei ole paljoa tullut viime vuonnakaan osteltua. Tätäkin tukee hyvin tiktokissa tekemäni sarja vähempi riittää. Jossa ideana pitää kosmetiikkakaappi mahdollisimman tyhjänä tarpeettomista tuotteista. Ja ettei uutuuksien ostelu lähtisi käsistä, vaan kaapissa olisi luottotuotteita, joita tulee varmasti käytettyä.

Minkälaisia uuden vuoden lupauksia te olette tehneet, tai onko tänä vuonna erilaisia haasteita joka kuukaudelle?

-Ninni


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s