Alle 1000 seuraajalla et ole uskottava somettaja

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAIhanan paha some josta voisi puhua paljon eri näkökulmista ja silti päätyä samaa tietä sen käyttämiseen ja olemiseen osa arkea. Tuun myöhemmin puhumaan somen käyttämisestä omasta näkökulmasta muutamallakin eri postauksella, mutta tänään haluan kertoa siitä miten pienenä somettajana koen somen ihmeellisen maailman.

18-vuotiaana latasin instagramin ja aloin tutustumaan sen ihmeellisen maailmaan. Mikä ensimmäisenä nousi pinnalle oli tykkäysten määrä ja se kuuluisa seuraajien määrä. Asuin tuolloin pienellä paikkakunnalla omistaen muutamia kavereita, joten seuraajia oli ihan muutamia tuttuja, sukulaisia, tutun tuttuja ja naapurin serkun koiran ulkoiluttaja. Vaikka tuolloin kirjoitin jo blogia en kokenut sitä sen kautta ongelmaksi, kuinka monta seuraajaa instagramissani oli. Vasta muutettuani Helsinkiin ja vuosien mittaan alettuani tosissaan miettimään blogin suuntaa, alkoi myös kasvaa mielessä jännitys seuraajista. Miten yksi numeroluku sivun yläreunassa voi merkatakkin niin paljon omaan tekemiseen.OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOlen monella tapaa kiitollinen ollessani pieni somettaja, koska saan tehdä paljon virheitä ja etsiä omaa juttuani rauhassa. Vuosien mittaan tavoitteet ovat kasvaneet ja haave ei kummiskaan ole olla aina pieni somevaikuttaja, mutta aika näyttää tietysti sen mihin suuntaan tulee lähettyä.

Instagramissani on tällä hetkellä alle 500 seuraajaa ja pienelle juntille se ihmismäärä on paljon, koska niitä tuttuja ja sukulaisia on vain vähäsen. Olen ahkerasti poistanut feikkikäyttäjiä, joten lukukin on ennen näyttänyt suuremmalta. Mystinen luku mikä koostuu ihmisistä, niistä tutuista, somettajista, inspiraatiota hakevista, utelijaista ja kannustajista. Miksi siitä tuli niin tärkeä osa itseään ja omaa tekemistä?

Tämä aihe nousi pintaani pitkästä aikaa sillä, kun halusin liittyä ryhmään jossa autetaan toisten somettajien tilejä näkymään enemmän. En välitä niistä jotka kehuvat kaikkea sen takia, koska some nyt on vaan niin ihanaa. Tavoitteeni tämän tyylisessä ryhmässä olisi löytää tuttuja Helsingistä, joiden kanssa käydä kuvaamassa ja jakaa tätä blogimaailmaa.

Tähän ryhmään en päässyt sen takia, koska instagram tililläni ei ole 1000 seuraajaa. Olin liian pieni, mitätön ja epäpätevä liittymään kymmenhenkiseen someryhmään. Myönnän, että tunsin ensin hieman kiukkua ja sitten totaalisen mitättömyyden tunteen. Tuleeko minusta koskaan uskottavaa bloggaaja, jos tililläni ei ole suuria seuraajamääriä?

En ole pitkään aikaan laittanut yrityksille yhteistyöpyyntöjä, koska olen alkanut ajattelemaan heidänkin vain haluavan ne suuret julkisuuden henkilöt mainostamaan tuotteitaan. Käyn töissä, enkä tarvitse yhteistöitä elantoani varten, mutta haluan niistä kerryttää kokemusta, vaikka olenkin pieni somevaikuttaja.OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERASeuraajat ovat kansa joiden avulla noustaan, se ei olekkaan ihan mitätön luku, kun haluaa nousta ja saavuttaa tavoitteita, mutta se on mitätön luku elämässä. En halua sen vaikuttavan tekemiseeni, kuinka iso luku seuraaja palkissa lukee, tai blogin kävijämäärissä. Haluan tehdä somea silti yhtä suurella intohimolla ja kokematta mitättömyyden tunnetta. Somettamiseni voi jäädä harrastukseksi, mutta sitä haluan tehdä niin kauan kuin intohimoa löytyy.

Olen kirjoittanut blogia jo monta vuotta ja olen niin kiitollinen pienestä lukijakunnastani, pienet asiat kannustavat ja siksi etenen pienin, mutta varmoin askelin. Olit sitten isompi somettaja, tai pienempi, ainut asia mikä merkitsee on kunhan teet omaa juttuasi intohimolla ja tyytyväisin mielin.

-Ninni

Onko seuraajamäärät koskaan vaivannut teitä ja miten olette selvinnyt siitä ajatuskuplasta?


17 thoughts on “Alle 1000 seuraajalla et ole uskottava somettaja

 1. Nanovaikuttajat (alle 1000) seuraajaa ovat suuri vaikuttajaryhmä, älä missään nimessä väheksy itseäsi, instaasi tai johonkin muuhun nähden pienempää seuraajamäärää.
  On paljon parempi omata vähemmän aitoja seuraajia kuin paljon sekalaista seurakuntaa johon mahtuu myös feikkejä.

  Mä uskon että yritykset osaa arvostaa aitoja seuraajia ja tekevät mielellään yhteistöitä myös pienempien vaikuttajien kanssa.

  Hyvä aihe kyllä, mukavaa kesää ♥

  Liked by 1 henkilö

 2. Samaistun tähän! Pienenä somettajana just näitä asioita tulee mietittyä aina välillä, ja joskus tuntuu että ulkoisten lukujen antaa vaikuttaa aivan liikaa motivaatioon, vaikka kirjoittaminen ja sisällön jakaminen onkin itselle ensisijaisesti intohimo ja tapa toteuttaa itseään. Mutta välillä toisaalta tulee niin ihanaa ja rehellistä palautetta ihmisiltä, jotka aidosti lukee sisältöä aktiivisesti, ja se muistuttaa siitä, että vaikka olisi vaan yks seuraaja, sillä ei olis välii kun tietää että tekee jotain niin hyvin, että on voinut inspiroida tai auttaa jotakuta.

  Liked by 1 henkilö

  1. Jep se on parasta! Varsinki, kun joku tulee ihan puskista kehumaan, vaikka ihan joku läheinenki 😍 Se on nii mahtava tunne ja ihan tuntuu, kun sais pinssin rintaan hyvin tehdystä hommasta! 😄

   Tykkää

 3. Onhan sitä joskus tullut mietittyä, etenkin silloin kun siirryin blogiportaalista omalle sivulle. Mutta mulle on myös ollut tärkeämpää, että ne samat tyypit lukee ja kommentoi vuodesta toiseen ja osan kanssa on jopa ystävystytty. Se on tärkeämpää mulle, kuin 10 000 täysin tuntematonta lukijaa. 🙂

  Liked by 1 henkilö

 4. Tosi hyvä kirjoitus! Olen itsekin törmännyt tähän ongelmaan yhteistyöjutuissa ja ryhmään pääsyissä, sillä pientä bloggaajaa ei arvosteta. Kuitenkin minusta on irvokasta, että itse kirjoitan rehellisesti ja tunnollisesti testaamistani tuotteista, panostan kuviin ja suunnittelen tekstiä huolellisesti. Sitten näkee välillä niitä isoja bloggaajia joiden kuvat ja teksti on kyllä hienoja, mutta tekstistä paistaa suoraan ettei tuotteita ole testattu tai mielipide ei ole täysin rehellinen. Sitten miettii että miksi yritykset arvostavat enemmän sellaista kuin pientä bloggaajaa. Toki näkyvyyttä saa enemmän mutta ei se näkyvyyden määräkään aina korreloi myynnin kanssa.

  Liked by 1 henkilö

  1. Niimpä! Ja samalla näkyvyydellä voi panostaa muutamaan pienempään bloggaajaan ja nettin kirjottaminenkin, kun on ikuista ja pienikin blogi kasvaa! Itsellä ollut nyt hyvin yhteistöitä ja ollut kiva, että yritykset ottaneet jopa itse yhteyttä, joten alkaa pienenkin bloggaajan huolella tehty jälki välittyä yrityksille! 🥰

   Tykkää

 5. Heippa,

  Erittäin hyvä ja aiheellinen postaus. Ja kyllä, olemme itsekin painiskelleet saman ongelman kanssa. Olemme jopa kuulleet yhteistyöhön liittyen ”työnantajalta” että ”teillähän on vain alle sata seuraajaa?”. Ymmärrämme kyllä pointin: mitä voimme tarjota pienelle lukijakunnallemme? Se mitä hän ei tiennyt, oli että meillä on myös blogi isommalla lukijakunnalla eikä pieni instatili kerro kaikkea totuutta.

  Tästä saimme boostia kasvattaa somenäkyvyyttä ja puolessa vuodessa olemme nyt saaneet Insta-seuraajat reiluun pariinsataan.

  Olemme tutkineet aihetta paljon ja tutustuneet algoritmeihin yms mutta luku ei näytä hirveän nopeasti nousevan. Äskettäin otimme käyttöön softan nimeltä TailWind, jonka kautta olemme julkaisseet pari kuvaa. Onko siitä hyötyä, emme osaa vielä sanoa.

  Aktiivisuutta ja kärsivällisyyttähän tuo vaatii, mutta ehkä se siitä. Minkäänlaisia yhteistöitä emme ole ainakaan vielä saaneet, katsotaan miten käy kun tilaajamäärään saa nollan perään. Sitten joskus.

  Liked by 1 henkilö

  1. Kiitos kommentista! Some on ala missä tarvii paljon kärsivällisyyttä ja siinä huomaa myös sen, että onko se intohimo jatkaa, kun huomaakin ettei lukuja saakkaan edes vuodessa nopeasti nousemaan. Itse tykkään tehdä tätä harrastuksen kautta, toki pää pilvissä, mutta silti jalat maassa. Paljon on tullut tehtyä töitä tän eteen, välillä enemmän ja välillä vähemmän, mutta kunhan tekee sitä mielenkiinnon, eikä pakon takia niin eiköhän se myöskin joskus palkita ja olisi mahdollista saada enemmän yhteistöitäkin. Paljon tsemppiä ja kärsivällisyyttä oman bloginne kanssa ja somen kasvattamisessa! 🙂

   Liked by 1 henkilö

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s