Miten ekologisuus näkyy taloudessamme

Hellou!
Uuden vuoden postauksen innoittamana ajattelin jakaa inspiraatiota muillekkin miten niillä pienillä teoilla on suuri vaikutus. Toistan vielä erikseen, etten todellakaan ole asiantuntija siinä miten jotkut asiat vaikuttaa maapalloon, tai mitkä valinnat on parempia. En ole puhtain pulmunen mitä kuluttamisen suhteen tulee, mutta silti pidän juuri niitä pieniäkin tekoja merkittävänä.

Tälle vuodelle otin erikseen tavoitteen kuluttamisen suhteen, tykkään ostaa vaatteita ja niitä olen ostanut pitkään harkiten. Tottakai joskus on erittäin vaikea tietää millaisista vaatteista tulee tykkäämään vuoden päästä, me muututaan ja siksi yritän pitää vaatekaappini klassisena ja helposti yhdistettävänä. Tämän vuoden aloitan tarkalla seurannalla omista ostoksista ja puolison kanssa teimmekin sopimuksen siitä, jos haluan ostaa jotain perustelen sen tarpeellisuuden hänelle. Tällä tavalla perustelen samalla itsellenikin tuotteen ja saan mietittyä vielä uudestaan onko se tarpeellinen.miten_ekologisuus_nakyy_taloudessamme_1miten_ekologisuus_nakyy_taloudessamme_2miten_ekologisuus_nakyy_taloudessamme_3Meidän taloudessa ei suuria paheita ole, joskus tilaamme pizzaa jotka tietysti tulee pizzalaatikossa joka on helppo kierrättää pahvin mukana. Kierrätämisestä on tullut mulle vuosien mittaan todella oleellinen juttu kotona. Meiltä löytyy sekajäte, metalli, lasi, pahvi, lehti ja muovinkeräys astiat, joihin kierrätetään roskat. Biojätettä ollaan joskus myös kierrätetty, mutta sitä tullessa hyvin vähän jää se haisemaan helposti roska-astiaan.

Kierrättämisessä haluaisin panostaa vielä enemmän ja puolison kanssa meillä molemmilla on vielä paljon petrattavaa ja, että jokainen roska tulisi kierrätettyä sille kuuluvaan astiaan. Tulevaisuudessa myös mahdollisesti vielä kierrättää pienetkin biojätteet mitä tulee.

Ruokaan liittyen kauppaan mennessä meillä on aina mukana kestokassi ja vihanniksille kestopussit. Jos jostain syystä kestokassit on jäänyt kotiin otamme vihanneksille biopussin, jota käytetään wc:n roskiksessa pussina. Muille ruokaostoksille otamme kaupasta tarvittaessa myös biopussin, tai mahdollisesti kannamme käsissä.

Sekajätepussina käytämme biopusseja joita välillä tulee kaupasta ruokaostoksien yhteydessä ja erikseen ostamme kaupasta sekajätteitä varten isot biopussit. Meillä todella harvoin on perusmuovipusseja ja tämä on mielestäni semmoinen pieni, mutta suuri ekoteko.miten_ekologisuus_nakyy_taloudessamme_4miten_ekologisuus_nakyy_taloudessamme_5miten_ekologisuus_nakyy_taloudessamme_6miten_ekologisuus_nakyy_taloudessamme_7Kaupassa harkitaan ostoksia esimerkiksi olla ottamatta vihanneksia/kasviksia jotka on pakattu muoviin. Muista tuotteista otamme aina ennemmin tölkki, tai lasipurkin muovipurkin sijasta. Seuraavaksi haluan alkaa käymään useammin punnitse ja säästä liikkeessä ja ostaa sieltä tuotteita omiin purkkeihin/paperipusseihin ilman kauppojen muovipusseja, kuten pähkinöissä ja kuivahedelmissä.

Keittiössä meillä onkin kestotiskirätti ja puinen tiskiharja, joista kirjotin tässä postauksessa. Unohtamatta palashampoota & hoitoainetta Lushilta, jotka on ollut jo vuosia käytössä ja viimeisenä tietysti palasaippua vartalolle suihkussa ja toinen käsien pesuun vessassa. Tämmöisiä ekologisia vaihtoehtoja haluan etsiä vielä enemmän millä korvata kertakäyttöisiä tuotteita.

Millaisia ekotekoja teillä on käytössä kotona? Saa vinkkailla alas jos olisi jotain erilaisia juttuja mitä voisi ottaa käytäntöön.

Kuvat: Pinja Finell

-Ninni


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s