Mitä 20-vuotiaan kehossa muuttuu

Moikka!

Mulla on synttärit huomenna ja sen kunniaksi kirjoitan muutamista asioista joita olen huomannut kehon muuttumisen suhteen, kun 20-vuotta tuli mittariin. Tosiaan täytän 22, mutta muutos tässä muutaman vuoden aikana on tuntunut jollakin tapaa todella suurelta, kun vertaa sinne 18-vuotiaaseen.

Muistan tätini sanoneen täytettyäni 17 sen olevan naisen parhain ikä -tätä en tosin silloin uskonut, koska ulkonäön suhteen se ei tuntunut parhaimmalta iältä. Nyt kun siitäkin on jo viisi vuotta aikaa on tässä hyvin muutamia vuosia verrattavana.OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOon lapsesta asti ollut todella unelias ihminen, mutta nyt muutaman vuoden aikana pitkistä yöunista on tullut todella tärkeä jaksamisen kannalta. En tiedä milloin olisi ollut päivää, etten olisi ottanut päikkäreitä ja jos on päiviä, ettei kerkeä niin viimeistään nukahdan julkisilla liikkuessa. Uskon omaan uneliaisuuteen vaikuttavan jonkin muunkin tekijän, koska olen meinannut pystyynkin nukahtaa.

Jaksamiseen liittyen on myös tämäkin hirmuisen oleellinen asia. Nuoresta asti, kun on aina urheillut huomaa nyt kuinka säännöllinen liikunta pitää paikat virkeänä. Oon totutellut taas venyttelemään päivittäin, koska on ihan hurjaa kuinka helposti paikat menevät jumiin. Kuinka tärkeää on ylläpitää edes arkiliikuntaa, pienenkin kävelylenkin jälkeen on keho kuin mielikin virkeänä.

Kolmas asia minkä huomasin aikalailla heti, kun täytin 20 oli luomien lisääntyminen. Mulla on aina ollut jonkin verran luomia, kuten naamassa näkyykin, mutta muutama vuosi sitten huomasin kuinka käsiini ja myös selkään oli tullut lisää pieniä luomia. Huomattuani luomien lisääntymisen googlettelin asiaa ja jossain sanottiin naisilla tulevan luomia about 20-28 vuoden iässä lisää, joten toivottavasti se on ihan normaalia.OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAViimeinen muttei suinkaan vähäinen muutos on ihon kuivuminen. En muista yhtään joutuneeni nuorempana rasvaamaan kasvoja, tai edes käsiäni. Nykyään laukusta on aina löydyttävä käsirasva ja kasvot on rasvattava aamulla, kuin myös illalla himan tuhdimmalla rasvalla.

Ootteko huomanneet samanlaisia muutoksia iän myötä ja varsinkin tässä 20 ikävuoden paikkeilla?

-Ninni


2 thoughts on “Mitä 20-vuotiaan kehossa muuttuu

  1. Mä olen tällä hetkellä 20, ja tuntuu että olen tyytyväisempi omaan ulkonäkööni kuin koskaan. Toisaalta omat kasvot ja vartalo miellyttää enemmän, mutta toisaalta olen myös oppinut, millaiset vaatteet, ihonhoitorutiinit ja meikkaustyylit sopivat mulle 🙂 muuten en kyllä oo samankaltaisia huomioita tehnyt kuin sä. Mulla on aina ollut kuiva iho, mutta nyt oon löytänyt sille hyvät tuotteet eikä sekään vaivaa mua enää 🙂

    Liked by 1 henkilö

    1. Ihana kuulla! 😍 Sama täällä, itsevarmuus kasvoi teinivuosien jälkeen, enkä oo koskaan ollu tyytyväisempi itseeni kuin tässä jo muutamat vuodet 😊 Se on ehdottomasti mahtavaa vahvuutta, ja myös sen sanominen ääneen! Hyviä kosteustuotteita on kyllä mielenkiintoista aina etsiä ja testailla, pystyypähän kokemuksesta sitten kertomaan mitkä oikeasti toimii ja mitkä ei 😊

      Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s