Hukassa -kun SoMe imaisee itseensä

Somesta on tullut jo niin arkipäivästä, että joskus jopa se oikea ihmiskontakti unohtuu. Aamuisin ensimmäisenä selataan ilmoitukset, kun ennen katsottiin nukkuvaa puolisoa hetki kunnes suukoilla herätettiin onnelliseen päivään.

Ihmisiä muistutellaan jatkuvasti kännyköiden käytöstä ja kuinka pitää keskittyä enemmän niihin ihmisiin ketä siinä vieressä on juuri sillä hetkellä.OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA”Kuulen mielummin äänesi, kuin luen tekstiä”

Söpöt tekstarit ovat aina söpöjä tekstareita, mutta pitkässäkin parisuhteessa kasvotusten sanotut asiat ovat niitä mitkä pitää suhteen koossa ja millä tietää toisen tunteista oikeasti. Onko somen takia meille tullut vaikeampi sanoa läheisille heidän olevan tärkeitä? Voidaanko me somen takia menettää yhteys toisiin ihmisiin?

Ennen ollaan oltu todella hyviä puhumaan, mutta nykyään muiden kanssa kasvotusten oleminen tuntuu olevan paljon vaikeampaa. Omalle äidille on helppo sanoa tekstarilla hänen olevan tärkeä, mutta kuinka monesti se muistetaan sanoa ääneen, jolloin sillä on kaikista eniten tarkoitusta?OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Takki Vero Moda/ Housut & Huivi Cubus/ Pipo, Hanskat & Laukku H&M/ Kengät Ellos

Blogia pitäessä elämä pyörii kauniiden kuvien, lukijamäärien, postausideoiden ja koko somen ympärillä. Joskus tuntuu sosiaalisen median imaisevan itseensä ja tulee elettyä vain instagramin kuvien kanssa.

Viime vuosi oli erityisen raskas, mutta kesän lopulla olin pitkän aikaa hukassa omien tunteideni kanssa, joka päivä heräät ja teet juttuja mistä tykkäät -silti kaikki tuntui tyhjältä.

Rakastan kirjottaa ja ottaa niitä kauniita kuvia arjesta. Joskus arki tuntuu pyörivän liikaa sen ympärillä mistä saisi uusia kuvia, saadakseen muut inspiroitumaan. Se sai minut hyvin stressaantuneeksi, joka toi mukanaan sisälleni tyhjän tunteen.OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAJoskus pitää tapahtua jotain radikaalia ymmärtääkseen muuttua. Somettomuuteen pitää joskus opetella ja osata pitää seuraa omalle puolisolle, lemmikille -niille jotka siinä sun arjessa on mukana. Joskus saa ja pitääkin vähän irrottautua, koska eihän se some katoa sieltä mihinkään.

Ei anneta puhelimen korvata tärkeitä hetkiä ja keskusteluita läheisten kanssa. Arvostetaan juttelua ja avoimmuutta, meidän elämää ei ruoki kuvien tykkäysmäärät, vaan läheisten kanssa käyty höpsökin rupattelu tuokio.

Jos sulla on paras kaveri, poika/tyttöystävä, perhe, läheisiä, tai lemmikki – keskity niihin ja tee siitä hetkestä täydellinen, koska niitä hetkiä me tullaan vanhana muistamaan.

-Ninni

Kuvat: Tom Mikael


2 thoughts on “Hukassa -kun SoMe imaisee itseensä

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s