Onko bloggaaminen vain rikkaille?

Vuosia sitten ennenkuin edes mietin blogin pitämistä, kävin välillä kurkkaamassa muutamaa blogia. Silloin ensimmäisenä blogeista jäi mieleen suuri tavaramäärä.

Kuinka paljon meikkejä ja vaatteita yhden ihmisen pitää ostaa kuukaudessa pitääkseen blogia ja saadakseen kauniita kuvia? Enkä ollut ainoa joka sai kuvan bloggaajien olevan suurkuluttajia ja samalla myös luonnonkin tuhoajia.OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERABloggaamisesta saa nopeasti kuvan, että aina ollaan juoksemassa kaupasta toiseen ostamassa uutta tavaraa. Puhutaan uusimmista tuotteista ja kannustetaan lukijoita ostamaan piilotetuilla linkeillä mistä itse tienaa rahaa lukijan tietämättä.

Harmillista siinä on, että monet ihailevat näitä bloggaajia sokeasti ymmärtämättä muutamia faktoja. Suurimmat hypetystuotteet ovat monesti kalliimpia, ja niitä tilataan vähäisillä rahoilla ja pian lukijoilla on iso laskuvuori, vaikkei bloggaajan tarkoitus olisi saada lukijoitaan tähän tilanteeseen.Monet blogit ovat pitkään pimittäneet tietoa siitä mitä yhteistyö tarkoittaa ja myöskin milloin sitä tekee. Ne jotka eivät ole paljoa näihin asioihin perehtynyt saavat sen kuvan minkä sain itsekkin aikanaan -bloggaajat ostavat itse kaiken ylimääräistä tavaran, saadakseen kertoa niistä lukijoille.

Ennen mietin todella usein, miten bloggaajat ovat niin rikkaita ostaakseen monta kertaa kuukaudessa kassikaupalla vaatteita. Samaan kysymykseen kompastuin muutamia vuosia sitten aloittaessani blogia ja sain itsekkin samoja kysymyksiä. Mistä saada niin paljon ylimääräistä rahaa voidakseen aina hehkuttaa jotain uuttaOLYMPUS DIGITAL CAMERABlogin pitäminen ei kummiskaan ole vain rikkaille, vaikka helposti sen kuvan siitä saa, että rahaa pitää olla saadakseen ostettua uutuuksia. Yhteistyötä ja siitä saamia tuotteita pitäisi paremmin korostaa jolloin lukijat tietävät milloin tuotteita on saatu ja milloin itse käytetty rahaa.

Olen paljon puhunut ja haluan tässäkin korostaa, meidän jokaisen vastuulla olevan luonnosta huolehtiminen ja meistä kukaan ei tarvitse aina uusia juttuja. Harkitaan ostoksia ja vältetään turhan tavaran kertymistä kaappeihin.

Ostetaan viisaasti ja omien tarpeiden mukaan, vaikka jokin olisi suurimpia trendejä sillä hetkellä niin kestääkö se käytössä myös hypetysajan jälkeenkin?

-Ninni


8 thoughts on “Onko bloggaaminen vain rikkaille?

 1. Just näin. Itse olen miettinyt ihan samaa, miten kalliiksi blogi voikaan käydä kauniiden kuvien takia. Vaikka mun aiheena on ”vain” käsityöt ei tarvikkeetkaan ole ilmaisia. Toisaalta se pakottaa olemaan luova ja nyhjäisemään tyhjästä ja kierrättämään. Kävin vaatekaappia läpi ja tajusin miten paljon kaapissa on uusia mahdollisuuksia. Kiva postaus! Se pistää miettimään..

  http://belleepoquewedding.blogspot.fi

  Liked by 1 henkilö

 2. Musta taas tuntuu että pahin kulutushysteria on alkanut vähän laskea blogeissa. Voi toki olla, että nyt kun itsekin bloggaan, luen myös enemmän ”tavallisten” ihmisten blogeja joissa uuden tavaran määrä ei ole niin valtava kuin isoissa ammattiblogeissa. Mutta oon ihan samaa mieltä, että yhteistyöt tulisi merkitä selvemmin! Siitähän oli joku pieni kohu vuosi pari sitten jonka jälkeen bloggaajillekin tuli paremmat ohjeet kuinka yhteistyöt tulee merkitä. Mä myös kannatan sitä, että blogeissa olisi useammin enemmänkin juttuja siitä, kuinka ”vanhoja” vaatteita voi yhdistää uudelleen ja vaikka kirppisjuttuja. Loistava teksti kaikenkaikkiaan! 🙂

  Liked by 1 henkilö

  1. Kiitos paljon! Ammattiblogeissa tuntuu nimenomaan olevan vielä suuri tavara määrä, mutta on ollut ihanaa huomata kuinka enemmän ”tavalliset” ihmiset tarttuu siihen kierrättämiseen! 🙂

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s